Házhozszállításnál mire kell figyelni?

19 nov 2012

Egyetlen webáruház sem azért működik, hogy a vásárlóinak bosszúságot okozzon, de a vásárlónak is tudnia kell mit kell mindenképpen elkövetnie azért, hogy ez még véletlenül se történjen meg. Amikor átadunk egy terméket egy szállító cégnek, aki a vásárló otthonába juttatja el a megrendelt terméket, tulajdonképpen rábízzuk, hogy azt a legnagyobb gonddal és körültekintéssel szállítsa a kívánt helyre. Mi minden egyes esetben meggyőződünk arról, hogy feladáskor a termék sértetlen, és minden tartozéka a csomagolásban van. Sajnos azonban szállítás közben is történhetnek nem kívánt események. Sértetlen csomagolás esetén is lehet a kartondobozban szállításkor sérült termék.

Gondoljuk csak meg, egy fékezéskor, vagy induláskor a szállítóeszközben magasról leesett dobozon, ha lapjára esik, kívülről semmi nem látszik, de attól még a benne lévő pohárkészlet lehet darabokban. A futár cégek általában sok címre mennek, és sietnek, hogy minél több árut eljuttathassanak a céljukhoz. A sofőrök szinte mindig rohannak, soha nem érnek rá. Jellemző az „itt írják alá és már rohanok is tovább” mentalítás. Ne essenek bele ebbe a csapdába ! Minden esetben a futár jelenlétében bontsák ki a csomagot, és győződjenek meg a sértetlenségéről, és hiánytalan meglétéről. Ha ugyanis hagyjuk, hogy a futár elmenjen, és utána bontjuk ki a csomagot, akkor bebizonyíthatatlan, hogy nem a távozása után törött el. Ilyen esetben sajnos a vásárló az akinek a kárt viselnie kell, hiszen neki a futár átadta, nem emelt kifogást, és a számlán amin kifizette a terméket rajta van, hogy „a számla átvétele igazolja, hogy a fenti árukat hiánytalanul, sérülésmentesen átvette”.

Minden esetben a futár jelenlétében bontsuk ki a csomagot. Ne fizessünk ki tehát olyan terméket ami sérült, és a sérülést a futárral együtt jegyzőkönyvezzük, még mielőtt távozna ! Így egyértelműen kizárhatja magát az alól, hogy a kár Önnél történt. Amennyiben nem személyesen veszi át a csomagját, abban az esetben a fentieket mindenképpen mondja el az átvevőnek !

Szólj hozzá

Kövess minket!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!