Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gránit mosogató

közel 1000 gránit mosogató közül válogathat, gyártó, méret, forma, alapján, a termékeknél megtalálható fotó és méretrajz segítségével. Válassza ki a konyhájába az igényeinek legmegfelelőbb terméket, és dobja fel konyháját egy új kényelmes, exkluzív gránit mosogató tálcával. Az alábbi kategóriák alapján szelektálhat a mosogatók közül a kialakításuk alapján. Az Ön által kiválasztott mosogatóra klikkelve, több színből is válogathat. A termékoldalon a műszaki rajzra kattintva pedig megtudhatja a méreteit.
Rendezés:
Nézet:

Gránit mosogatók

A gránit mosogatók hatalmas népszerűségnek örvendenek az ezredforduló óta, úgyszólván a modern konyha alapjaivá váltak. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy áruházunkban 250 termék közül választhat méret, forma, szín, vagy gyártó alapján, fotó, illetve méretrajz segítségével.

Hogy minek köszönhető ez a hatalmas népszerűség?

Hatalmas előnyöket lehet felsorolni a gránit mosogatók mellett, miközben hátrányaik minimálisak.
Természetes anyagból készültek, amely erős és rendkívül ellenálló. Ezeknek a termékeknek a gránit őrlemény tartalma jellemzően 70% feletti, aminek következtében masszívak, megjelenésük mégis természetes hatást kelt.
Nagyon sokféle színben elérhetőek, a gránit mosogatónk így tökéletesen harmonizálhat konyhabútorunk színével, ami tovább fokozza a prémium minőség érzetét.

  • Rendkívül ellenálló a szennyeződésekkel, vízkővel szemben! Egy gránit mosogatónál nem kell attól tartanunk, hogy befogja az ételmaradék színe a mosogatót, az nem hajlamos a színeződésre. Felső rétegük impregnálva is van, amely extra védelmet biztosít, ezt a bevonatot a havonta, kéthavonta végzett, speciális, ápolószerrel ellátott tisztítással lehet karbantartani, egyéb speciális kezelést nem igényel. A gránit mosogató ellenáll minden, a háztatásban szokásos tisztítószernek így, ha mégis kialakulna vízkőfolt, azt ecettel pillanatok alatt eltávolíthatjuk.
  • Nem karcolódik, ez talán a legjobb tulajdonsága mind közül. Az acél mosogatók talán legnagyobb hátrányát küszöbölhetjük ki vele, hiszen a gránit mosogatóknál a karcmentesség alapvető tulajdonság, így évek múlva is gyönyörű állapotú, exkluzív megjelenésű lehet konyhánk ezen része is.
  • Nem törik. Biztosan olvastál már olyan véleményt, ahol arról számoltak be, hogy drága gránit mosogatójuk eltört. Nos, ezekben az esetekben mindig tetten érhető az, hogy vagy gyenge minőségű, alacsony gránittartalmú mosogatót választottak, melyeknek ára kedvezőbb volt, vagy a beépítés történt szakszerűtlenül, a néhány ponton felfekvő mosogató, nagy terhelés mellett eltört. Ezek a hibák kiküszöbölhetőek megfelelő kiválasztással és a beépítési szabályok pontos betartásával.
  • Hőálló is a gránit mosogatótálca, ami nem meglepő hiszen a gránit egy meglehetősen ellenálló anyag. A minden gránit mosogatótálca legalább 90°C-ig ellenáll a hőnek, de vannak magasabb hőterhelésnek is ellenálló típusok.

Sokat beszéltünk az előnyökről, lássuk, milyen hátrányai vannak!
Egyetlen hátránya van a „hagyományos” acél alapanyagú tálcákkal szemben, mégpedig az ára. Üzletünkben 20.000ft feletti árakon megtalálhatóak ezek a termékek, mivel a bóvli, inkább csak gránit hatású mosogatókat nem forgalmazzuk.Ha viszont több évben gondolkozunk, már bőven megtérül a relatív magas ár, hiszen ez a mosogató nem fog behorpadni, összekarcolódni, rozsdásodni, szemben az olcsóbb alternatívákkal.

Lássuk, milyen kivitelben készülnek ezek a prémium minőségű termékek?

Itt is, mint bármely mosogatónál, létezik az egymedencéskétmedencéscsepptálcás, illetve gyümölcsmosós kivitel. Ezek igen sok méretben készülnek, többnyire az elterjedtebb szabványok szerint, így könnyen illeszthetőek bútorunkba.

 
A közhiedelemmel ellentétben nem vastagabbak lemezből készült társaiknál, és mivel a bútor tartja őket, a csepptálca tervezhető a mosogatógép fölé.
Ahogyan azt a mosogatók esetében megszokhattuk, van olyan kialakítású, ami lehetővé teszi a csap elhelyezését is, ez esetben többnyire készre fúrt állapotban kaphatóak, de létezik előkészített, illetve szabadon tervezhető kivitel is.

 

Hogyan találjuk meg az ideális jelöltet?


Hogy gránit mosogatónk tökéletesen ki tudjon minket szolgálni, ismernünk kell a saját igényeinket. Nem célszerű nagyobb, vagy kisebb mosogatót vennünk, mint amit a háztartásunk megkíván, ezért is gyártanak egészen apró, kagyló formájú és hatalmas, kétmedencés kivitelben is gránit mosogatót.

Ha felmértük a kellő méretet, esetleg speciális funkciót, már „csak” a színt kell kiválasztani, hisz rengetegféle változat áll rendelkezésünkre.
Érdemes a bútorral harmonizáló színt választani, ami nem túlzottan kontrasztos. Egy fekete, vagy nagyon sötét konyhapultba jó ötletnek tűnik a hófehér gránit mosogató, vagy esetleg fordított színösszeállításban, de ezek a kombinációk jobb, ha a bemutatótermekben maradnak, otthon gyorsan megunjuk az ennyire erőteljes kontrasztot és a szemnek is fárasztó.


Még egy fontos dologról meg kell itt elékeznünk: mivel ezek a mosogatók kissé nehezebbek, a pult anyagának eléggé vastagnak kell lennie, hogy tartósan elviselje a terhelést. Nem kell megijedni, az általánosan, konyhapultként használt munkalapok bőven a 35mm-es minimális vastagság felett vannak.

Hazavittük az új gránit mosogatót, hogyan kezdjünk a beépítéséhez?


Minden mosogatóhoz adunk egy sablont, ezt kell pontosan felhelyezni a konyhapult azon részére, ahová be szeretnénk építeni a mosogatót. Precízen helyezzük el a sablont, figyelve arra, hogy párhuzamos legyen a bútor szélével, hiszen később már csak minimális mértékben lehet javítani rajta!
Ha pontosan felhelyeztük, rajzoljuk körbe a sablont, majd egy dekopírfűrésszel vágjuk ki a nyílást. Érdemes megtámasztani a kivágandó anyagot, nehogy leszakadva sérüljön a munkalap alsó felülete. Az esetleges sorját csiszolóvászonnal távolítsuk el.

pastedGraphic_1.png

 

Ezek után szereljük be a csapot és a lefolyónyílást a mosogatóba, még a bútorba illesztés előtt, hiszen ilyenkor könnyebben hozzáférünk. Amint ezzel a feladattal végeztünk, a kivágott nyílás peremére fektessük a gránit mosogatóhoz kapott tömítőszalagot, vagy használjunk áttetsző szilikont. Az előkészített mosogatószekrénybe óvatosan, felülről illesszük be a mosogatót úgy, hogy az illesztés után a lehető legkevesebbet mozdítunk rajta oldalirányban. A legjobb, ha egyáltalán nem kell mozdítanunk rajta.
Miután a helyére került, azonnal töröljük le az esetlegesen kibuggyant szilikont, mivel kötés után sokkal nehezebb eltávolítani!

Hagyjuk szárazon, mozdításmentesen lehetőleg 24 órát, majd beszerelhetjük a víz és szennyvíz csöveket, szerelvényeket, használatba vehetjük új gránit mosogatónkat.

Amennyiben mégis segítségre lenne szüksége, munkatársaink örömmel rendelkezésére állnak a +36 30-698-9900-as telefonszámon, akár a kiválasztásban, akár a beépítésben van szüksége támogatásra!